starenje nije obavezno

 

Suplement koji može kontrolisati tvoju biološku starost

Imamo oružje sa kojim se možemo boriti protiv uzroka svih bolesti, ako uz to imamo snažan imunitet, zdrav kardiovaskularni sistem i zdrav probavni sistem, onda čovek ne treba više ništa da bi se uspešno borio protiv svih bolesti, bio zdrav i bez boli, čak i u dubokoj starosti

Dr.Bjodne Eskeland

Scientific Research Advisor, LifePharm

Prosečni životni vek u Srbiji iznosi 76 godina. Starenje je prirodni proces, svi starimo vremenom. No, jako je bitno da naše godine prate i naše zdravstveno stanje i stanje naših organa. U stvari idealno bi bilo da naši organi i zdravstveno stanje budu mlađi od naših godina.

Da li ste znali da ako je vaša hronološka starost niža od biološke, vi ste verovatno više skloni zdravstvenim problemima?

Vaša hronološka starost je koliko godina ste živeli, a vaše biološko doba je koliko su se vaše ćelije i vaši hromozomi, zasnovano na životnim navikama, vremenom menjali.

Nemojte žaliti što starite jer to je privilegija koja je uskraćena mnogima

Richard Gere

Iako je vaša hronološka starost van vaše kontrole, i dalje možete da kontrolišete svoju biološku starost putem epigenetike. Epigenetika kaže da možemo podstaći gene da promene našu budućnost.

LifePharm proizvodi koriste nauku o epigenetici da bi vam pomogli da kontrolišete svoju biološku starost, počev od koncepta biološke stabilnosti ili homeostaze.

Homeostaza je stanje u kojem svi sistemi u telu rade zajedo na održavanju ravnoteže.

Svake godine imamo novo telo

Naše telo obnovi samo sebe za manje od dve godine što znači da u tom periodu svaka ćelija umre i zameni se novom ćelijom.

 

 • naša jetra se obnovi za manje od 6 meseci
 • naše telo obnovi sve kosti i izgradi novi skelet za 3 meseca,
 • naš mozak se samoobnovi za 1 godinu,
 • naša krv se obnovi u roku od 4 meseca,
 • naša DNK se samoobnovi za 2 meseca,
 • naša koža se obnovi za 1 godinu,
 • sluznica probavnih organa se obnovi za 5 dana

U proseku, odrasla osoba obnavlja 200 miliona ćelija u minuti. Najzaslužnije za proces stvaranja novih funkcionalnih ćelija su naše matične ćelije.

Matične ćelije

Matične ćelije

Matične ćelije su ćelije od kojih mogu da postanu različiti tipovi ćelija u organizmu kao što su ćelije mozga, nerava, jetre, srca, pluća…

Matične ćelije imaju sposobnost deljenja i obnavljanja tkiva, a to znači da mogu da poprave određena oštećenja ćelija, dakle i da poprave naša tkiva kao i organe, pa čak i nas same.

Svaka matična ćelija kada se podeli nastane jedna ista takva matična ćelija i jedna specijalizovana ćelija nekog od naših tkiva, na primer ćelija srca, pluća, jetre, kože…

Zbog te sposobnosti one su u stanju da zaceljuju oštećena tkiva, migrirajući na mesto oštećenja, razmnožavajući se, pretvarajući se u ćelije oštećenog tkiva, popunjavajući nastale defekte, zdravim funkcionalnim ćelijama.

Kad nastane oštećenje na nekom od naših tkiva, matične ćelije praktično imaju mehanizme da “namirišu” gde je ono nastalo, a onda migriraju prema tom regionu i regenerišu ga.

To znači da ćelije organa, oštećene usled starenja, bolesti ili povreda, mogu biti zamenjene novom ćelijom nastalom iz matične ćelije našeg organizma. Važno je da tako nastale ćelije budu bez grešaka (ćelije sa greškom su tumorske ćelije).

Matične ćelije su vitalne za zdravlje vaših organa. Ali, vremenom postepeno gube sposobnost samoobnavljanja. Ovo je poznato kao disfunkcija matičnih ćelija.

Nobelova nagrada za medicinu

Nobelova nagrada za medicinu

Professor Sir John Gurdon,

By Deryck Chan, courtesy to cameraman Sien Yi Tan. – Own work

Dr. Shinya Yamanaka

U oktobru 2012 godine dodeljena je Nobelova nagrada za medicinu, zajedno Britancu John Gurdon i Japancu Shinya Yamanaka za rad na matičnim ćelijama, kojim su pokazali da one mogu biti reprogramirane i u zrelom dobu.

Ovi naučnici su dokazali da se zrele, specijalizovane ljudske ćelije mogu reprogramirati da bi ponovo postale matične ćelije koje se razvijaju u sva telesna tkiva.

Ali, treba im dodati nešto! Nešto što se zove FAKTOR RASTA FIBROBLASTA (FGF) koji će ubrzati deobu ćelija i uticati na to da ćelije budu veće i brojnije i da se brže dele.

Šta to znači? Da nam je potreban FGF da stimulišemo i aktiviramo naše matične ćelije da rade posao zbog kojeg i postoje a to je da stvaraju što veći broj specijalizovanih ćelija, za što kraće vreme i sa što manje grešaka.

FGF imamo u organizmu. I dok je FGF dostupan u velikoj količini u ljudskoj placenti, on polako nestaje sa godinama kako starimo. On je i razlog zašto deca tako brzo rastu i imaju toliku količinu energije. To objašnjava i zašto detetu neuporedivo brže zarastaju rane nego odraslom čoveku i zašto deca brže uče nego odrasle osobe.

Naše telo nije sposobno da proizvede sopstveni FGF. Ako postoji način da se FGF u organizam unese sa strane, to znači da se u našim matičnim ćelijama krije efikasan lek protiv starenja i svih bolesti koje prate proces starenja.

Da li to znači da razumevanjem procesa starenja postajemo bliži idealu večne mladosti i pronalasku formule večne mladosti i načinu da doskočimo čovekovoj konačnosti, formuli koja može produžiti životni vek čoveka?

Da, samo treba znati još jednu činjenicu: da matične ćelije ne mogu da napreduju bez telomera.

 

 

Sa 15 godina padneš sa trešnje, sa tri metra visine i ništa ti nije, sa 40 godina promeniš jastuk i sedam dana ne možeš vrat okrenuti.

E to je nedostatak FGF!

FGF reprogramira odrasle matične ćelije i aminokiseline u telu da putuju u područja kojima je to najpotrebnije.

Jednostavno rečeno, FGF se ponaša kao arhitekta u izgradnji mosta. On upućuje radnike koji nose komponente da ih pravilno postave tamo gde je najpotrebnije.

Veza između dužine telomera i telomeraze

Veza između dužine telomera i telomeraze

Nikad pre niste čuli za telomere? To je u redu, većina nas nije.

Telomere predstavljaju završetak naših hromozoma. Možete ih zamisliti kao plastične završetke na pertlama koji pomažu da lakše ušnirate pertle u patike. Kada ovi plastični završeci dotraju ili puknu veoma je teško da se pertle ušniraju u cipele. Slično je i sa telomerima. Pošto se nalaze na krajevima svakog kraka hromozomskog para, telomeri sprečavaju rasplitanje gena, isto kao plastični krajevi kod pertli.

Sa naučne strane gledano, telomere predstavljaju krajeve svakog hromozoma koji štiti od razgradnje i spajanja sa susednim hromozima.

Poznata je naučna činjenica da se telomere obnavljaju posredstvom enzima koji se zove telomeraza. To je enzim koji aktivira rast telomera i produžava životni vek ćelije.

Telomeraza je ono što pomaže ćelijama da popravljaju i održavaju dužinu telomera dok se dele. Sve supstance koje pozitivno deluju na enzim telomerazu, mogu da produže, sačuvaju telomere ali i život ćelije.

Ciljana aktivnost telomeraze može se povećati uz pomoć dodataka ishrani, tako da je, na taj način, moguće drastično smanjiti pojavu bolesti i tegoba povezanih sa starenjem.

Kako telomere utiču na starenje?

Kako telomere utiču na starenje?

Telomeri se prirodno skraćuju kako starite. To je zato što se telomeri skraćuju svaki put kad se ćelija deli. Jednom, kada ćelija dođe do tačke kada njeni telomeri postanu tako kratki i više ne mogu da se dele, prestaje da se potpuno replicira i ulazi u stanje zvano starenje. Ćelije koje dosegnu ovo stanje smatraju se starim, umirućim ćelijama. Ćelije kraćih dužina telomera, kao i ćelije koje se oštete zbog starenja, mogu prouzrokovati povećani rizik od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i određenih karcinoma.

Šta to znači? Osobe sa dužim telomerama duže i žive. One sa kraćim telomerama žive kraće, a samim tim brže stare, zbog čega ranije dobijaju razne bolesti. I to je suština priče.

Telomere se troše sa svakom debom ćelija, koje su zbog toga ograničene. Kad se skrate na kritičnu dužinu, ćelijske deobe se zaustavljaju.

Povećavanje aktivnosti telomeraze ključno je za usporavanje efekata starenja.

Telomerazna revolucija

 

najnoviji deo u nauci o starenju čoveka

Starenje ljudi je rezultat starenja triliona ćelija u telu. Ali neke od naših ćelija ne stare. Polne ćelije i matične ćelije mogu se reprodukovati u nedogled, bez starenja, jer stvaraju TELOMERAZU.

Telomeraza ponovo produžava telomere, održavajući ćelije mladima.

Telomerazna revolucija opisuje kako će se telomeraza koristiti kao moćno terapijsko sredstvo, sa potencijalom da dramatično produži životni vek i čak preokrene starenje čoveka. Tretmani zasnovani na telomerazi su već dostupni i pokazali su jako dobre rezultate. Sve supstance koje pozitivno deluju na enzim telomerazu, mogu da produže, sačuvaju telomere ali i život ćelije.

Laminine & Telomere

Glavni sastojak je patentirana formula, ekstrakt visokog kvaliteta, preuzet iz oplođenog jajeta, dobro negovanih kokoški u prirodnom okruženju, devetog dana, neposredno pre nego je formiran embrion pileta.

LAMININE je kombinacija pomenutog ekstrakta, morskih proteina i fitoproteina.

Takođe, LAMININE pruža telu puni lanac od 22 aminokiselina neophodnih za zdravlje ćelija. Kada je u telu, ovaj lanac aminokiselina se ponaša kao prirodni „adaptogen“, reprogramira matične ćelije odraslih osoba da putuju i popravljaju područja tela i uma kojima je to najpotrebnije.

Ovi sastojci igraju važnu ulogu u proliferaciji, diferencijaciji i preživljavanju matičnih ćelija u skoro svim sistemima organa.

morski proteini

bioaktivni faktori

fitoproteini

22 aminokiseline

LAMININE nije lek, što znači da nije namenjen da spreči, leči ili ublaži bilo koju bolest. To je prirodni proizvod koji može da stimuliše naše matične ćelije.

To nije vitamin, mineral, antioksidant, proteinski prah ili bilo šta drugo, što možete danas naći na tržištu. Prilikom njegove primene, nema negativnih interakcija sa bilo kojim lekom ili drugim suplementom.

LAMININE je samo hrana i samim tim siguran za primenu kod svih osoba. To je siguran, prirodni dijetetski dodatak  koji se proizvodi u SAD po smernicama Food & Drug Administration (FDA) i Current Good Manufacturing Practices (cGMP).

Takođe, podršku ovom proizvodu dala je Nacionalna naučna fondacija SAD (NSF-National Science Foundation).

Uticaj Laminine na dužinu telomera

Telomere utiču na bolesti. Tokom deljenja ćelija, hromozomi sa kratkim telomerama mogu da izazovu probleme:

  1. abnormalnost ili mutaciju
  2. oštećenje ćelija
  3. brzo starenje

Naučnici LifePharm-a su proučavali da li LAMININE utiče na dužinu telomera. Dubinsko laboratorijsko istraživanje sproveo je dr. Rafael Gonzales iz laboratorije Da Vinci. Dokazao je da su hranljivi sastojci u LAMININE toliko korisni na ćelijskom nivou da povećavaju dužinu telomera koja štiti našu DNK. Ispitanici koji su uzimali LAMININE nisu promenili ishranu ili način života, ali su imali rezultate u produženju telomera.

American Health Journal

 

je poznata emisija koja pruža najnovije informacije o preventivnim dijagnostičkim tretmanima i istraživanjima lekara širom SAD.

Ova emisija otkriva važnu ulogu koju imaju aminokiseline, i činjenicu da se svih 22 aminokiselina nalaze u Laminine.

U intervju Kevin Sorbo, glumac koji se proslavio glumeći Herkula, otkriva kako se potpuno oporavio nakon pucanja aneurizme u mozgu i serije od tri moždana udara i kakvu je ulogu u oporavku imao Laminine.

O Faktoru rasta fibroblasta (FGF) govore stručnjaci koji razmatraju njegovu ulogu u poboljšanju zdravlja. Otkrili su da se FGF koncentriše u oblasti povrede i pomaže u popravci. Jedini suplement na svetu koji nudi kombinaciju svih 22 aminokiselina i FGF je Laminine. Lekari kažu da ova kombinacija deluje kao adaptogen u telu i da bi to moglo pomoći pacijentima koji pate od raznih bolesti kao i u razvoju homeostaze.

Za razliku od lekova, koji su hemikalije koje izazivaju da telo učini nešto, bez obzira da li se radi o hemijskoj reakciji ili ne, Laminine motiviše telo da reaguje snabdevajući ga hranljivim materijama koje su mu potrebne.

Mnogi dodaci ishrani imaju blagotvorno dejstvo na ljude koji ih konzumiraju. Lista benefita Laminine je bila tako opsežna da sam je prvo odbio. Kao klinički naučnik, navikao sam da vidim dodatke ishrani koji imaju koristi u određenim oblastima. Na primer, vitamini B imaju energetsku korist, proizvodi od kolagena pomažu zglobovima… Međutim, jedan proizvod retko ima toliko prednosti. Delovalo mi je isuviše savršen.

Steven Petrosino, PhD

Clinical Nutritionist, Human Genome Sciences

rešenje za većinu zdravstvenih problema koje imamo:

 

LAMININE

hipertenzija

hipertenzija

LAMININE sadrži morske proteine, fito proteine i esencijalne aminokiseline kao deo bioaktivnog peptida koji ima potencijal da reguliše krvni pritisak inhibicijom Angiotenzin-konvertujućeg enzima

Koronarna bolest srca

Koronarna bolest srca

FGF2 sadržan u LAMININE ima potencijal da poveća aktivnost ćelija miokarda i može biti koristan za obnavljanje ćelija srčanog mišića. Osobe koje uzimaju više aminokiselina imaju niži krvni pritisak i manju krutost arterija

Hiperlipidemija

Hiperlipidemija

LAMININE sadrži aminokiseline koje imaju efekat smanjenja ukupnog holesterola, LDL-a, pa čak ima blagi pozitivan efekat na povećanje HDL-a

Anksioznost

Anksioznost

Studije pokazuju da osobe koje imaju anksiozni poremećaj, stres i depresiju imaju nizak nivo FGF2. LAMININE sadrži FGF2 koji može pomoći u smanjenju anksioznosti smanjenjem proizvodnje hormona kortizola

Depresija

Depresija

Postoje studije o dejstvu LAMININE koje pokazuju značajno smanjenje hormona kortizola i porast hormona serotonina i dopamina koji pomažu u smanjenju simptoma stresa i depresije.

hormonalni poremećaj

hormonalni poremećaj

LAMININE sadrži proteine i aminokiseline koji služe kao osnovni sastojci za proizvodnju hormona, enzima i drugih prenosnika. Sadrži i bioaktivni faktor FGF2 koji može stimulisati aktivaciju nadbubrežnih žlezdi

artritis

artritis

Studije pokazuju smanjen nivo CRP-a, uobičajnog markera upale kod artritisa, nakon 12 nedelja konzumacije LAMININE. Konzumacija LAMININE pomaže vašem telu da koristi aminokiseline za zaštitu i obnovu hrskavice u zglobovima.

Giht

 giht

LAMININE sadrži bioaktivne faktore i esencijalne aminokiseline koji deluju protivupalno i na taj način smanjuju upalni proces gihta. Pored toga sadrži TGF koji je protivupalni citokin, tako da izaziva protivupalni efekat

osteoporoza

osteoporoza

LAMININE sadrži proteine i aminokiseline koji su neophodni hranljivi sastojci za održavanje zdravih kostiju i za prevenciju osteoporoze. Odrasli sa smanjenim unosom proteina imaju povećan rizik od preloma.

insomnia

insomnia

LAMININE sadrži esencijalne aminokiseline, uključujući glicin, koji vam pomaže da brže postignete dubok san i produžava dužinu dubokog sna. Glicin pokreće smanjenje telesne temperature i istovremeno pomaže ljudima da brže zaspe.

Gastritis i gerd

 gastritis i gerd

Antioksidansi u bioaktivnim faktorima LAMININE sprečavaju nakupljanje slobodnih radikala koji mogu ometati probavne funkcije. Aminokiseline stimulišu detoksikaciju amonijaka u želucu kao što se to dešava u jetri

demencija

demencija

LAMININE sadrži proteine za koje istraživanje pokazuje da ima uticaj na nivo amiloid beta (Aß) u mozgu-preteči Alzhajmerove bolesti. Što se više proteina unese u organizam, manje su šanse da osoba ima veliko Aß opterećenje u mozgu

Dijabetes

dijabetes

Studija koju je sproveo dr. Edward Andujar pokazala je smanjenje nivoa HbA1C (marker za merenje nivoa šećera u krvi) kod pacijenata koji su uzimali LAMININE sa i bez uzimanja lekova za dijabetes

neplodnost

 neplodnost

Faktor rasta fibroblasta (FGF) sadržan u LAMININE može poboljšati performanse oštećenih ćelija, uključujući popravljanje ćelija u reproduktivnim organima, povećavajući tako šanse za začeće.

katarakta

 katarakta

LAMININE sadrži bioaktivne faktore iz oplođenog kokošijeg jajeta koji sadrže antioksidanse koji mogu pomoći u sprečavanju katarakte.

gubitak kose

 gubitak kose

Nutritivni nedostaci mogu uticati na strukturu i rast kose. Istraživanja pokazuju da se gubitak kose značajno smanjuje u prvih 3-6 meseci svakodnevne konzumacije proteinskih suplementa kao što je LAMININE

Dismenoreja

Dismenoreja

Dismenoreja je termin koji se koristi za opisivanje tegoba sa bolnim grčevima u donjem delu stomaka koji se uglavnom javlja tokom menstruacije. LAMININE sadrži ekstrakt oplođenog kokošijeg jajeta koji pomaže u smanjenju kontrakcija.

PSORIJAZA

Psorijaza važi za jednu od najupornijih i najnapornijih bolesti, koja značajno utiče na svakodnevicu obolelog.

Uzrok nastanka psorijaze nije sasvim jasan, ali se zna da je genetski predodređen i da ima velike veze sa imunološkim sistemom. Psorijaza može da se aktivira usled stresa, pušenja, upotrebe nekih lekova i prekomerne upotrebe alkohola.

Kada telo proizvodi previše kortizola, imunološki sistem je oslabljen i uzrokuje upalni odgovor kao što je ekcem ili pojava psorijaze.

Biološki lekovi, namenjeni su promeni imunog odgovora kod pacijenta. Pored prepisane terapije pacijetnti treba da žive što zdravije a to znači da izbegavaju stres, da se zdravo hrane, da prekinu pušenje i da budu dovoljno fizički aktivni

Simptomi mogu nestati u određenom vremenskom periodu i ponovo se pojaviti. Iako ne postoji lek za ovu bolest, ona se može održavati pod kontrolom, a u nekim slučajevima simptomi, kao što su zapaljenje, crvenilo i svrab, se ne moraju ponovo pojavljivati.

Pozitivna iskustva osoba obolelih od psorijaze korišćenjem Laminine oslanja se na činjenicu da Laminine utiče na snižavanje nivoa kortizola u organizmu, prema kliničkim ispitivanjima, čak do 34% za samo 12  dana, istovremeno podižući nivo serotonina i dopamina i uspostavljanje hormonskog balansa.

Video i slike ispod podelila je osoba koja je problem rešila za samo 4 meseca korišćenja Laminine nakon 33 godine bezuspešnog lečenja. Radi se o ekstermnom obliku psorijaze.

 

Šta su još rekli?

Izgleda neverovatno da jedan proizvod može rešiti toliko zdravstvenih problema! Zato, pogledaj iskustva onih koji ovaj proizvod koriste

Ovo najčešće pitaju jer žele da znaju

Kako da odaberem prave suplemente za svoju porodicu i sebe?

Kada biram prave suplemente za svoju porodicu i sebe, tražim proizvode koji su podržani naučnim istraživanjima. Lifepharm se zalaže za to da nudi proizvode samo najvišeg kvaliteta, napravljene od najmoćnijih i najsigurnijih sastojaka, koji su klinički testirani i ispitani. Suplemente koje koristim moraju imati odobrenja zvaničnih institucija. Laminine je siguran dijetetski dodatak koji se proizvodi u SAD po smernicama Food & Drug Administration (FDA) i Current Good Manufacturing Practices (cGMP).


Laminine je proizveden u SAD i klinički testiran u objektima odobrenim od NSF, cGMP i FDA. Veliki broj recenziranih publikacija i prezentacija pokazuju svaku prednost i kredibilitet LifePharm proizvoda.

Takođe, važna činjenica je da se Laminine nalazi u PDR-u, referentnoj knizi koju koriste američki lekari pri pripisivanju lekova. Naime, lekar pri određivanju terapije konsultuje se upravo sa ovom knjigom. U njoj se nalaze samo lekovi i 5 suplemenata, od kojih 4 LifePharmova, među njima i Laminine

Gde su sve objavljene naučne studije o Laminine?

 • LAMININE je objavljen u američkom časopisu American Health Journal
 • LAMININE je u izdanjima za 2015 i 2016. god. Physician’ Desk Reference
 • LAMININE je predstavljen na Američkoj akademiji za Anti-aging medicinu
 • LAMININE je predstavljen na godišnjoj konferenciji Američkog naturapatskog medicinskog udruženja (ANMA)

Da li ste čuli za enzim besmrtnosti?

U članku časopisa Forbs, ovaj enzim je istaknut kao nešto što igra značajnu ulogu u procesu starenja.

„LifePharm je nesumnjivo na čelu isporuke zdravog starenja sa vodećim proizvodom, LAMININE koji dokazano usporava efekte starenja produžavanjem telomera.

Zašto bi trebalo da koristim suplemente?

Zato što je prevencija veoma važna!

Nažalost, na medicinskom fakultetu se uči uglavnom o bolestima (kako ih prepoznati, dijagnostikovati i lečiti). Sve se vrti oko bolesti koje treba “eliminisati” ili “ublažiti”.

Naše zdravlje je multidisciplinarna kategorija o kojoj prosečan čovek pa i prosečan medicinski radnik retko razmišlja. Na žalost, o zdravlju razmišljamo tek kada ga izgubimo. Nemojmo dozvoliti da najpre izgubimo zdravlje pa onda da razmišljamo o njemu.

Većina ljudi smatra da bolest napada ljude. U stvari je suprotno, ljudi su ti koji “ulove” bolest i na tome rade uporno svakog dana po malo. Kada se ova upornost „isplati“ postaju bolesni.

Zato, obratimo pažnju na prevenciju. A veliki korak ka prevenciji je i upotreba suplemenata. Proverenih!

Da li su suplementi sigurni za upotrebu?

I ako se suplementi smatraju “prirodnim”, to ne znači uvek da su sigurni. Za razliku od lekova, zakon ne zahteva da uprava za hranu i lekove odobri sigurnost i efikasnost dijetetskih suplemenata. To znači da proizvođači mogu na etiketi navesti sastojke koji u stvari možda nisu u boci. Dodaci takođe mogu sadržati zagađivače. Neki suplementi mogu izazvati neželjene efekte poput poremećaja Gastrointestinalnog trakta ili prekomernog krvarenja. Drugi mogu da „komuniciraju“ sa lekovima koje uzimate.

Većina suplemenata imaju drastične razlike u ceni. Da li treba kupovati najjeftinije?

Svakako da ne! Visoka cena svakako ne garantuje kvalitet ali zato niska cena garantuje jeftine, nedovoljno kontrolisane proizvodne procese, sumnjive izvore, nedovoljno ispitivanja, testiranja… Treba uključiti zdravu logiku. Mislite da je moguće da proizvodnja, na pr. Omega 3 suplementa bude toliko jeftina da taj proizvod košta 30-40 din po jedinici proizvoda?! Naravno da je nemoguće! Proizvod po toj ceni sigurno nije napravljen od riba iz bezbednih voda i sl. i verovatno je u obliku etilestra koji je skloniji oksidaciji i užeglosti. Velika verovatnoća je da se radi o Omega 3 dobijenim iz biljaka koji ima jako mali stepen konverzije u EPA i DHA koje su aktivne i potrebne našem organizmu.

Ili suplement vitamin C. Može da bude jeftin ali svakako nije dobijen prirodnim putem. Radi se o veštačkom vitaminu C čija apsorpcija i iskorišćenost ne prelazi 10%! Za suplement vitamina C jako je važno da se apsorpcija vitamina odvija u tankom crevu i da do njega dođe bez uticaja želudačne kiseline.

Kolika je okvirna cena suplemenata?

Cena suplemenata se kreće uvek između nekih 30-40€ pa do stotinak evra. Naravno, ima i jeftinijih, ali uvek treba postaviti sebi pitanje zašto. Da li je normalno da pakovanje Omega 3 suplementa košta 10€ ili manje?

Svi znamo da je BMW neuporedivo kvalitetniju, bezbedniji, udobniji od Lade…i niko ne postavlja pitanje zašto je skuplji 2-3 puta od Lade. I jedan i drugi automobil će vas prevesti od tačke A do tačke B i to je jedino zajedničko. Sve ostalo se drastično razlikuje. Pitanje je samo šta želite. Da li želite samo da se prevezete uz manji ili veći uticaj sreće ili da budete bezbedni, sigurni, da uživate u vožnji?

Tako je i sa suplementima. Pitanje je šta želite, da li želite da unesete vitamin C, askorbinsku kiselinu koja je dobijena veštački i koja se manje od 10% iskoristi ili želite prirodno dobijeni vitamin C koji vam pruža 24-satnu imunološku odbranu? Naravno, razlika u ceni je očigledna. I jasna.

Zašto je to tako?

Jednu činjenicu treba da znate: proizvođači suplemenata imaju obavezu samo da njihovi proizvodi ne budu štetni po zdravlje ali ne i da dokazuju sve ono što je navedeno u reklami ili opisu proizvoda. Razni proizvođači to zloupotrebljavaju, pa kroz niske cene prodaju suplemente koji ni približno ne ispunjavaju sve ono što je potrebno vašem organizmu, a često mogu biti i štetni, pa tako od uštede ostane samo „bačena“ para.

Suplementi su se do sada prodavali  samo na osnovu dobre reklame. Vremena su se promenila i sada, uz malo truda, možete na internetu naći sve o njima. I sastav, i klinička ispitivanja, i iskustva korisnika…sve. Vredi se potruditi, ipak suplemente koje unosite u organizam su sa ciljem da vam zdravstveno pomognu. Pa ako ih već plaćate, red je i da znate šta plaćate!

Koliko dugo treba uzimati LAMININE?

To je pitanje koje mi najčešće postavljaju. Ponavljam, Laminine nije lek, već dodatak ishrani koji sadrži bioaktivne faktore iz oplođenog kokošijeg jajeta koji deluje na naše matične ćelije, tačnije na enzim telomerazu i telomere. Preporuka je da Laminine treba uzimati svakodnevno po 2 kapsule, 1 ujutru i 1 uveče.

Kod određenih zdravstvenih problema količina Laminina koji se dnevno konzumira može se i značajno povećati. Ne postoji mogućnost predoziranja. Svakako, treba se konsultovati sa lekarom.

Kada se primećuju prvi efekti?

Ako se Laminine uzima po preporuci, prvi efekti se primete već nakon nekoliko dana. Naime, prvo što ćete primetiti je povećana izdržljivost i energija, zatim smirenost, to će primetiti vaši najbliži, dobro raspoloženje i dobar osećaj u celini. Bolje ćete spavati i imati bolju koncentraciju.

Nakon toga, kada počinje delovanje Laminine na matične ćelije doćiće do poravka i vašeg zdravstvenog stanja. Naravno, ni bolesti nisu nastale za samo nekoliko dana već mesecima i godinama pa ne možete očekivati da će nestati za mesec-dva. Sasvim sigurno, vi ste ti koji će osetiti promene i nećete želeti da prekinete sa konzumiranjem laminina.

Mnogima će novac predstavljati problem ali kada shvatite kolika je razlika između stanja pre i nakon početka uzimaja laminina nećete više biti u dilemi da li da nastavite ili ne.

„Čovek žrtvuje zdravlje kako bi zaradio novac, zatim žrtvuje novac da bi povratio zdravlje. Brine o budućnosti, pa ne uživa u sadašnjosti. Tako ne dobija ni sadašnjost ni budućnost. Živi kao da nikada neće umreti, a onda umre kao da nikada nije istinski živeo“

Zašto nekim osobama treba duže vremena da deluje Laminine?

Doktor Kris Moris, lekar prirodne medicine, naturopata  i Tina Džonson, njegov partner u praksi otkrili su da trećina osoba oseća rezultate u nekoliko sati ili dana, jer nervni sistem i endokrini (hormonski) sistem ponovo radi kako treba.

Druga trećina osoba vidi rezultate u periodu od 1 nedelje do 1 meseca jer se vide rezultati aktiviranja imunog sistema na optimalniji način od pre uzimanja Laminine.

Preostala trećina osoba mogu osetiti rezultate u roku od 2-3 meseca, jer se suočavaju sa promenama u radu srca, cirkulaciji, varenju, disanju, libidu…

Zašto je važno da nam LAMININE stimuliše podelu ćelija?

Svakodnevno se u našem organizmu duplira 350 milijardi ćelija. Pod pretpostavkom da je nastalo 99,9% savršenih kopija i da naš organizam popravi 99,9% ćelija koje su sa greškom i 99,9% preostalih uništi, u našem telu ostane 350 degenerativnih (tumorskih) ćelija! Svaki dan!

Zato je od izuzetne važnosti da specijalizovane ćelije nastale od matičnih ćelija budu bez greške (ćelije sa greškom su tumorske ćelije).

Prema podacima SZO rak je drugi uzrok smrti u Srbiji. Svake godine od njega oboli više od 40000 osoba (2018.god.) a skoro 22000 osoba oba pola umre, odnosno svaki dan od raka umre 60 osoba u Srbiji!

Zašto su ljudi sumnjičavi prema proizvodima koji pružaju mnogo blagodati njihovom zdravlju?

Zato što je tržište preplavljeno kojekakvim čudotvornim proizvodima, koje u pravom smislu reči, nemaju blage veze s mozgom…svedoci smo mnogobrojnih reklama u kojima se nudi soda bikarbona bez aluminijuma!?

Naravno, ni jedna soda bikarbona nema u svom sastavu aluminijum, njena formula je NaHCO3. Mogli su da napišu i da nema kadmijuma, antimona, olova… To je kao da je roštiljdžija napisao reklamu: leskovački roštilj bez opiljaka gvožđa i prodaje pljeskavice po ceni bifteka!

Šta tek reći za kremu protiv 5G mreže po ceni od 5000 din.!

LIFEPHARM

PORUČI

MALI

LAMININE

30 KAPSULA

5.219 рсд

Доступно као наруџбина на захтев

ILI

ILI VELIKI

LAMININE

120 KAPSULA

18.799 рсд

ILI

uštedite do

7000 dinara

uštedite do

7000 dinara

NA PAKETE SA LAMININE

na pakete sa LAMININE

+ poklon kutija za suplemente

na pakete sa LAMININE

+ poklon kutija za suplemente

tako da nikada nećete zaboraviti dan i vreme uzimanja suplemenata kako biste osigurali odgovarajuću dozu

Better Pack

26.619 рсд

Family Pack

43.819 рсд

“Savršen dodatak ishrani koji pokriva sve zdravstvene benefite”

“U mom slučaju, uvek postoji nešto što je ispred svog vremena a malo ljudi za to zna. Faktor rasta fibroblasta”

“Poslednji korak u isceljenju jeste da iskoristite to što vam se dogodilo da pomognete drugim ljudima”